Her er jeg med

søndag den 3. juni 2012

Mallorca-mad

Lige hjemkommet fra en uge på Mallorca er der nok at fortælle om. Bare rolig, jeg skal nok prøve at begrænse mig, selvom det bliver svært.
Vi var en uge på den sydøstlige del af kysten, nærmere betegnet Cala d´Or. Et naturmæssigt, meget skønt sted, men selvfølgelig også med mange turister. Jeg tror dog, der bliver flere, når vi kommer hen i juli-august. Maj måned er perfekt. Indimellem havde vi 30 grader, det er rigeligt til mig!
Sidste år i maj, var vi jo også på Mallorca, men da så jeg ingenting, idet jeg lå 3 uger på hospital. Denne gang ville jeg se og opleve, og det gik efter planen!
Vi så kirker og klostre, hav og bjerge, restauranter og strande, butikker og hoteller osv. Mere om noget af det i et senere indlæg.
Vi spiste ude hver aften undtagen én. Den aften lavede vi salat, som vi indtog på balkonen med den skønneste udsigt.


Man kan ganske vist ikke se udsigten på billedet, men den viser jeg i et senere indlæg.
En enkelt ting på billedet vil jeg fremhæve: Vi fik de skønneste oliven, med sten. Vi gik og spiste af dem, som var det slik, og man skal absolut ikke sammenligne med dem vi kan købe herhjemme, måske Kalamati-oliven, men jeg foretrækker de mallorcinske, og vi tog da også flere dåser med hjem.


Skinker! Uhm. Denne gang nøjedes vi med at kigge. Sidste år fragtede vi én med hjem. I år havde vi helt enkelt for meget at slæbe på, men godt ser de ud, som de hænger der.


"Lidt" til den søde tand. Is-anretning og is-kaffe. Lækre sager på en café midt i Cala d´Or.


Her en opstilling fra en restaurant/café i Fornalutx, en yndig bjergby på Vestmallorca. En by, vi så en af de dage vi havde lejet bil. Måske kom citronerne fra træet lige ovenover?
Citrontræet stod uden for byens kirke. Lidt længere henne på samme niveau stod et appelsintræ.

Udover de viste ingredienser stod menuen også på kaniner, sardiner, muslinger, tapas, lammeretter, blæksprutteringe, salater, små chorizopølser. You name it! Skønt både for øjet og ganen!

6 kommentarer:

 1. Skønne billeder - jeg kommer helt til at længes efter at komme en tur til Mallorca. Der er mange smukke steder på den ø, når man kører lidt væk fra de mest besøgte områder. Vi har også været der lidt udenfor sæsonen, da jeg ikke er til de høje temperaturer :-)

  Randi

  SvarSlet
 2. Jeg er helt enig med dig. Den dag vi brugte i bjergene, var også den dag, vi oplevede mest. Jeg har ikke set mig mæt endnu :-)!

  SvarSlet
 3. Den mad- og oplevelsesglade7. juni 2012 kl. 00.38

  Dejligt at læse dine veloplagte indlæg. Altid velsmagende og positive..

  SvarSlet
 4. @Den mad-og oplevelsesglade: Tak for kommentaren og velkommen på bloggen! Lækker mad og skønne oplevelser i forening kan gøre én veloplagt!

  SvarSlet
 5. Skønt indlæg med en masse dejlige billeder. Får helt lyst til at rejse til Mallorca igen. Sidste gang jeg rejste, brugte jeg meget siden www.mallorca.dk til at finde nogle lækre restauranter og andre oplevelser.. :) Ville bare lige dele.

  Mvh Anni

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, fordi du deler. Siden vil jeg huske, når vi evt. skal afsted. Lysten til at besøge Mallorca igen mangler nemlig ikke. Iøvrigt velkommen på bloggen! :-)!

   Slet