Her er jeg med

fredag den 15. april 2011

Fantastico

Aldrig så snart er erantis og vintergæk forsvundet fra haven, før det vælter op med krokus, anemoner, violer, scillaer, påskeliljer, tulipaner osv. Jeg synes, det er et under hvert år. På trods af lang vinter og hård frost venter de små løg med deres spirer bare på, at det bliver lunere, at sneen smelter, at lyset vender tilbage etc.
Og så har vi alle fuglene med deres baggrundsmusik.
Der er noget til alle sanser.
Smagssansen får vi tilfredsstillet på en anden måde. Jeg ved ikke lige, hvordan de her blomster smager, men nyudsprungne bøgeblade og nye skvalderkålskud samt brændenælder skulle smage godt. Hvad angår skvalderkål så kan vi fylde adskillige salatskåle bare med den ene ingrediens!
I aftes smagte vi på foråret på en anden måde.
Her kommer opskriften på vores seneste forårssmagsoplevelse:
Man tager et stk. ristet rugbrød og dækker det med rucolasalat. Oven på lægger man mange mindre stykker røget stenbider, hælder lidt citronsaft over, derefter pynter man med hakket rødløg og tilsidst en skefuld rogn. Dertil fik vi en meget velsmagende spidskålssalat med æbler og peberrod à la Meyer. UUUhhhhmmmm.
Det gjorde heller ikke måltidet ringere, at vi fik en skøn rosévin til. Én vi selv havde hentet sidste år på Chateau du Rooy i Sydfrankrig.
Vi havde trods alt bryllupsdag!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar