Her er jeg med

onsdag den 2. februar 2011

Og så kom Kjørmes-Knud!

Det blev så den 2. februar: Kyndelmisse, eller Kjørmes-Knud, som dagen også bliver kaldt. Angiveligt den koldeste dag i året, så beware!

Der er knyttet mange traditioner og varsler til dagen. Kyndelmisse betyder iøvrigt lysmesse, så man kan passende holde en lysfest i dagens anledning. Kyndelmisse markerer, at halvdelen af vinteren er gået. Halvdelen!!! Og jeg som gik her og håbede på, at nu må det da snart blive forår. På med vanten!
Jeg synes faktisk godt, at det må blive forår NU!
Vejret den 2. februar fortæller om, hvordan vejret vil blive i den kommende tid. Desuden skal man spise kraftig suppe og flæsk for at holde sulten fra døren og piske frugttræerne med et ris for at garantere en god høst.
Ak ja, sådan er der så meget.
Men kun halvdelen! Hvis man nu begynder at regne efter, så vil vi sådan ca. være nået hen til maj, inden vinteren har sluppet sit tag.
Hvis så den næste vinter begynder til november igen 2011, så har vi fra maj til november til at dække de andre 3 årstider = 6 måneder.
Er vi på vej mod en ny istid?
God vinter!
Nu vil jeg tænde lys og tage mig en kop styrkende te for at jage de dystre tanker på flugt!

2 kommentarer:

  1. Jeg synes, at vinter med sne og frost er dejligt, men snusket gråvejr er til at blive i dårligt humør af. Så hvis vi kun er kommet halvvejs igennem vinteren, så foretrækker jeg, at sneen og det rigtige vintervejr kommer tilbage. Men vi kan jo ønske og foretrække, så meget vi vil - vi må tage det, som det kommer :-)

    SvarSlet
  2. Jeg foretrækker så absolut også frostklart vintervejr fremfor et trist gråvejr, men jeg er i øjeblikket træt af vinter under enhver form. Forkølelse, lungebetændelse osv. har været min følgesvend siden nytår, og jeg tror, at kun varme og sol kan kurere det. Alverdens medikamenter har i hvert fald ikke været nok! Derfor har jeg p.t. aversion mod vinter.

    SvarSlet