Her er jeg med

fredag den 9. juli 2010

SOMMERHUSET.

Ikke kun SOMMERHUSET, men sommerhuse som sådan har jeg et specielt forhold til. Jeg tænker på de sommerhuse, vi har lånt/lejet gennem tiderne, i Dk, i Sverige, i Norge, i Frankrig osv.

SOMMERHUSET lå/ligger ved Limfjorden. Først ejede mine forældre det, og senere overtog vi det. Endnu senere blev vi nødt til at sælge.
Der har jeg tilbragt mange sommerferier, både som barn og ung, men også som voksen med egne børn. Der er noget ganske særligt over sommerhuse, og det skyldes naturligvis mange ting. Men noget helt særligt over SOMMERHUSET.
Jeg har fornylig læst et godt udtryk, som knyttede sig til sommerhuse og livet i dem. Det passede på en prik på mig.
"Sommerhuset - at eje en længsel." Jeg har forgæves forsøgt at skubbe sommerhusdrømmen fra mig. Selvfølgelig har jeg altid vidst, at nostalgien og romantikken betyder meget for den drøm, men - at eje en længsel! Udtrykket indeholder langt mere end de to nævnte begreber, fordi de i visse tilfælde godt kan have en negativ klang.
I forhold til SOMMERHUSET er det en længsel efter lange, dejlige, afslappende dage med godt vejr, en badetur, et besøg hos gode venner i deres sommerhus on the waterfront, gæster, udflugter med børnene, fx en sejltur til Salling og Mors, friske fisk hos "Egon", tilbehør i Skibsprovianteringen, friske selvplukkede jordbær, liv på havnen, altid noget at lave for små og store, og samtidig en stilhed, som kunne gøre helt ondt i ørerne.
SOMMERHUSET rummer mange fortællinger.
Det meste af det nævnte kan naturligvis også praktiseres i andre sommerhuse. Det bliver bare svært, hvis man lejer sig frem hele tiden. Selvfølgelig skal man også opleve nyt, men at kende omgivelserne, lokaliteterne, forretningerne osv. er med til at gøre en fuldstændig tryg. Og det er ikke så tosset, når man skal nyde sin ferie.
-AT EJE EN LÆNGSEL!

2 kommentarer:

  1. Og nu har I lige været i sommerhus. Og har udsigt til endnu to ture i 2010. Ikke dårligt, hva'!? Kommer du snart tilbage til Blogland?

    SvarSlet
  2. Ja, nu kan det ikke vare længe. Jeg synes også, at denne ufrivillige pause har varet længe nok.

    SvarSlet