Her er jeg med

søndag den 22. juni 2014

Loch Ness m.m.

Nu tror de fleste nok, at Loch Ness ligger i Skotland? Næ nej. Loch Ness ligger faktisk i Nordvestsjælland og er et meget anerkendt udflugtsmål for alle aldre.

Bemærk uhyret , som stikker sit hoved frem..

Det har ligget der siden 1970 og er en lille oase, som er etableret efter grusgravning. Det er et skønt område, som indeholder både træer, buske, vandløb, skrænter, legepladser, bålsteder, træ til samme, borde og bænke, andefugle en masse og poser med brød. Miljøet er skønt at færdes i.


Området holdes ved lige af en forening, som kalder sig Loch Ness´s venner. Og det gør de godt. Når man går rundt i området, får man en fornemmelse af, at det har ligget der altid. Både dyr og mennesker befinder sig godt der.


Vi havde besøg af Reptilfamilien. Vejret var fortræffeligt, og i stedet for at køre en tur til Naturskolen på Røsnæs valgte vi Loch Ness denne gang. På billedet ses Øglen og Varanen med en brødpose, som købes på stedet for 2 kr.! Hvem der fik mest ud af brødet, børnene eller ænderne, skal jeg lade være usagt!

Hvilken and er det mon?
Videre ind i området fandt vi naturlegepladsen. Selv om den lille Varan erklærede, at det ikke var nogen rigtig legeplads (han er vant til flotte legepladser med fabriksfremstillede redskaber), så hyggede børnene sig gevaldigt alligevel.

Et af lokomotiverne
Efter at have været på området i et par timer, var børnene trætte, og det var tid for Varanen (godt 2 år) at  få sin lur, så vi kørte hjem.
Ellers gik den fantastisk flotte weekend med udendørs og indendørs leg og afslapning. Stort set alle måltider foregik på terrassen. Det var ren hygge!

Nyt legetøj skulle afprøves. Hvis hænder er størst?
En af aftener grillede vi lammekølle (gasgrill). Den blev virkelig god.


En weekend går alt for hurtigt. Men vi håber på, at de snart kommer igen!

Fra matriklen:

Da dronningebusken var på sit højeste
Hyldeblomster må man ikke gå glip af, så jeg har fået lavet hyldeblomstsaft. Da kvaset var blevet brugt til saften, hældte jeg en flaske Rød Ålborg over. Det fik lov at trække et par dage og blev derefter filtreret. Vi drikker sjældent snaps her i huset, men da vi har så mange flasker stående (fra runde fødselsdage, receptioner og andet godt), tænkte jeg, at et eksperiment ikke kunne gå helt galt. Det smager formidabelt og farligt. Det farlige består i, at man ikke mærker, at man drikker snaps!
Kvaset er puttet i fryseren og skal bruges til Pias opskrift som fyld i en kylling. Jeg har tidligere eksperimenteret med at lave hyldeblomstmarmelade, men resultatet blev ikke særlig godt.

Hyldeblomstsaft. Uhmm!

10 kommentarer:

 1. Jeg har aldrig hørt om Vestsjællandske Loch Ness før, men det lyder da absolut som et skønt sted. Børnene ser også ud til at hygge sig :-)

  SvarSlet
 2. Jeg må også indrømme, at det var første gang, jeg var der, selv om jeg har kendt til det i mange år. men det bliver ikke sidste gang :-). Børnene, og de voksne med, hyggede sig gevaldigt. Mange tak, Randi!

  SvarSlet
 3. Hehe, I har nogle sjove hættemåge-lignende ænder i det område - som i øvrigt er fantastisk, også selv om man ikke har børn med, tror jeg.
  Grillet lammekølle bliver bare SÅ godt! - og jeg har heller ikke gode erfaringer med marmelade lavet af hyldeblomstkvas.

  Ved du hvorfor man har valgt at kalde området for Loch Ness?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er et fantastisk område for alle aldre, som jeg har været længe om at opdage :-)! Bedre sent end aldrig!
   Grillet lammekølle er virkelig godt. Vores favoritspise (og hundens med). Godt, så er jeg ikke den eneste, som ikke har gode erfaringer med hyldeblomstmarmelade :-)!

   Det nærmeste, jeg er kommet mht. navnet Loch Ness, er, at ejeren efter etableringen af området, kaldte den nærmeste familie sammen for at få forslag til et navn til området. Èn foreslog Loch Ness, og så var det vedtaget :-)! Mange tak, Ellen, og rigtig god mandag!

   Slet
 4. Det var meget spænende at læse om Loch Ness, som jeg har ikke hørt om før - det er bestemt et sted, jeg må udforske en dag. Sikke en smuk hættemåge, du har fotograferet (ikke en and). Uhm, hvor lyder det lækkert med hjemmelavet hyldeblomstsaft!
  Rigtig god aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. He-he, det er godt, at jeg ikke har været biologilærer :-))! Der er ænder, gæs, svaner i området, og åbenbart også måger!
   Hjemmelavet hyldeblomstsaft er bare så godt og kan bruges i utallige sammenhænge!
   Ja, du må udforske Loch Ness-området en skønne dag.
   Mange tak, Madame, og rigtig god mandag!

   Slet
 5. Det er SÅ hyggeligt et sted, og hvis vejret er lige så godt næste gang vi kommer, skal vi derud igen. Nu ved vi jo, hvordan vi finder derhen :-) Jeg nåede desværre ikke at plukke de få hyldeblomstskærme, der vokser bagest i haven, og jeg ved ikke, hvor jeg kan gå på rov i lokalområdet. Så hyldeblomstsaften må jeg nok bare købe mig til (igen) i år :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvfølgelig skal vi det! Nu kan vi jo køre derud på en brøkdel af den tid, det tog sidst :-)!
   Måske er der en flaske hyldeblomstsaft i overskud her? Mange tak for kommentaren og rigtig god dag til jer alle! Kh

   Slet
 6. Jeg synes jeg er stødt på området et eller andet sted, men jeg har i hvert fald ikke udforsket det. Det lyder som et dejligt sted.
  Det bliver spændende om du/I synes om kvaset i en kylling, elles er det godt i en kage. Vi kan lide begge dele. Hyldeblomstsaften er vi helt enige om er et must. En rigtig dejlig sommerdrik, som selvfølgelig også kan nydes om vinteren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Loch Ness er et virkeligt dejligt sted for store og små.
   Jeg er også spændt på, om vi kan lide hyldekvaset sammen med en kylling. Jeg kan godt lide at eksperimentere i et køkken, så selvfølgelig skal det prøves.
   Hyldeblomstsaft er skønt, både sammen med hvidvin, danskvand og Aqua communalis! Mange tak, Pia, og god sankthansaften!

   Slet