Her er jeg med

fredag den 19. december 2014

Lidt jul og lidt andet

Jeg er her stadigvæk.
Jeg lærer det aldrig. Problemet er, at jeg har tusind ideer og planer myldrende i hovedet, og jeg vil glæde mig til at gå i gang med dem alle, men at fokusere på én ad gangen falder mig svært.
Således synes jeg, at jeg skal bage, gå lange ture, rydde op i et par skabe, lave juledekorationer, skrive blog, lave konfekt, købe de sidste gaver, forsøge mig med hjemmelavede julekort osv. på en gang. Samtidig med, at dagene er ulideligt korte.
Så er det lige før, det hele brænder sammen. Og det har jeg prøvet. Lad det ikke ske igen. Jeg tør slet ikke tænke på, hvordan det ville være gået, hvis jeg stadig havde været på arbejdsmarkedet, og dog er det jo også blevet jul i alle de 40 år, det var tilfældet! Så jeg prøver ikke at stresse.

Heldigvis skal vi ikke holde juleaften hjemme i år, så var det da gået helt galt, eller også ville alt være færdigt!
Vi skal til Øglemor og hendes familie juleaften, og vi glæder os. Det er anden gang i løbet af 37 år, vi fejrer jul ude. Første gang var i Marokko, denne gang er det i den Nordlige Provinsby. Begge gange var/er begge børn med, nu med familie.
Apropos julekort, så har vi sendt ca. 60, de fleste med post, resten på mail. Heldigvis har vi nu i flere år lavet en lille juleavis med en del billeder i fra året, som er gået, med plads til en personlig hilsen på en halv side. Dvs, at det er overkommeligt at sende så mange: Alle får Juleposten med en personlig hilsen.
For et par år siden lod vi Juleposten fra alle årene indbinde til hvert af børnene, så de med den bog i hånden har et overblik over, hvad vi har oplevet sammen i over 30 år. En årbog.

Husbonden er for længst gået i gang med at bage. Disse er naturligvis spist!
 
Siden sidst: Gæster, fødselsdage ude, spanskundervisning, bage-, knaseweekend, været barnepiger på Bryggen, julefrokoster, strikkeklub osv. Det kunne jeg naturligvis fortælle en masse om, men det ville blive et meget langt indlæg, så det vil jeg forskåne jer for.
Siden sidst har jeg også opdaget glæden ved at åbne en dåse Confit de canard og tilberede de andelår, der ligger deri sammen med en masse andefedt. Man kan google sig frem til en masse forskellige opskrifter og hvilke vine, der passer dertil. Det er umådelig let at lave, og det er skøn mad. Det er måske en lidt tung og fed ret, men det kan man jo imødegå med en god salat, fx en rødkålssalat med appelsiner, druer og valnødder. Skal det være rigtig fransk, skal man servere pommes sarladaises til. Jeg købte bl.a. en dåse andeconfit i Kvickly.
Man kan også købe frosne andelår og selv confitere dem (confitere=sylte/henkoge).
Oplagt til en Mortensaften eller en juleaften, hvis man ikke er så mange. Der er typisk 4/5 andelår i en dåse. Kødet er så mørt, at det smelter på tungen. (se billede på min IG-konto: hannemorsing).

Bag Varanen har vi en plakat af Kvium. Jeg ved godt, hvem jeg foretrækker :-)!
I ønskes alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår!