Her er jeg med

tirsdag den 16. september 2014

Meyers bagekursus og endnu en ny gadget

Som tidligere nævnt har Husbonden og Sønnike været på bagekursus, sammen. Det fik de meget ud af. Sønnike har bagt meget gennem årene, hvorimod Husbonden vist aldrig har stukket fingrene i en dej. Men da han fik et gavekort til et af Meyers kurser, måtte han jo bestemme sig!

De tre billeder tv er taget herhjemme
Bagekurset viste sig at være det helt rigtige. Udover at far og søn hyggede sig sammen, lærte de en hel del. Husbonden mest. Nu har han fundet sig en ny hobby, og hvad jeg efterhånden ikke ved om bagning, er ikke værd at vide! Håndæltning, maskinæltning, spænde dejen op, glutennetværk (jeg vidste, at det var godt at have et netværk, men ét af gluten?), allehånde melsorter og proteinindhold, bigadej, hævekurve, tekstur, krumme, aroma, smag......jeg kunne sagtens blive ved. Vel hjemme, spurgte det yngste bryggebarnebarn (4 år): " Må jeg se krummerne, far?"
Jeg ved ikke, hvad hun havde forestillet sig. Egentlig forstår jeg ikke, hvordan vi har overlevet i alle de år, jeg har bagt brød?
Denne nye hobby kræver naturligvis nyt værktøj. Indkøbt er blevet spatel, bagespade, forme, melskovle og ikke mindst en ny køkkenmaskine :Ankarsrum. Den vil hurtigt tjene sine penge ind!

Ballerup Mastermixerens afløser
Få dage efter kom endnu en pakke, en forsinket fødselsdagsgave fra børnene til deres far.

Alskens spændende melsorter + hævekurv
Noget af det er allerede taget i brug, og ud af det kom skønne maltbrød.

Mums!
Imens de to herrer hyggede sig på kurset, var jeg sammen med vores svigerdatter og børnebørnene. Vejret var dårligt, så vi var ikke så meget udenfor. Vi oplevede dog regndans på Bryggen.



Det var hyggeligt at være sammen med de små danserinder og deres mor en hel dag.
Da alle var samlet, gik vi på restaurant og hyggede os, til vi skulle hjem.

Restaurant "Den gamle Bro"

En dejlig dag var slut!

Fra matriklen:
Vi får ofte besøg!

søndag den 7. september 2014

Lidt kongelig har man da lov at være!

Vi har oplevet mange spændende ting i den sidste tid. Men dette indlæg skal handle om det mest spændende, vi har oplevet i løbet af de sidste par uger, som også bød på bagekursus, besøg hos børnebørnene, restaurantbesøg, opstart af spanskkursus og en 50 års fødselsdag i Gentofte + det løse. De næste indlæg vil helt sikkert komme til at handle lidt om nogle af de begivenheder.

Fra Bella Sky, som jo er nabo til Bellacentret

I fredags og i går var der Almene Boligdage-messe i Bellacentret med fokus på fællesskab, socialt engagement og bæredygtighed. Messens navn: How to house. Messen blev åbnet af selveste kronprinsessen, som også holdt en tale, og som gerne ville se en del af udstillingen. Sønnike fik travlt med at lægge en rute gennem messen for hende, da han er ansat i det firma, BL, som sammen med Dansk Arkitekturcenter havde hovedansvaret for afholdelsen, og han var blæksprutte på messen, som havde stande fra alle mulige boligforeninger landet over. Han havde travlt, men vi fik tid til en snak , både med ham, vores svigerdatter og vores ældste barnebarn på 7 år.
Hun var blevet bedt om at overrække kronprinsessen de obligatoriske blomster, inden sidstnævnte åbnede messen. Selvfølgelig skulle vi overvære dette Once in a life-time-moment!

Her står hun og venter sammen med officials
Hun gik op i det med liv og sjæl, var meget koncentreret og alvorlig. Hun klarede det hele så flot. Der var mange tilskuere, deriblandt mange børn. På messen var der også workshops for børn, og hele skoleklasser, bl.a. fra Nordjylland, havde taget turen for at høre mere om Minecraft-spillet, som er et computerspil med fokus på netop fællesskab og demokrati.
Det var naturligvis en brancheorienteret messe, og man kunne få information om hvad som helst i forbindelse med byggeri. En spændende messe, hvor der var gjort meget ud af de enkelte stande. Man kunne også undervejs høre om UrbanGardening (Tagtomater) og om Iværksætteri for unge indvandrere.

Så kom Krone 8 med kronprinsessen.

Det store øjeblik: 2 prinsesser møder hinanden!
Øjenkontakt
De næste 507 billeder må I undvære! Selvfølgelig var både forældre og bedsteforældre stolte. Den lille prinsesse havde været nervøs. Efter at være fulgt med Mary og værterne ind i konferencesalen, hvor der skulle holdes tale, var det hele slut for blomsterpigens vedkommende. "Mor, nu er det overstået"! Ja, det var det, og hun bestod prinsesseprøven til UG med kryds og slange. Nu drejede det sig om, hvornår Onkel Reje gik på scenen!
Jeg må sige, at kronprinsessen er en meget nydelig og elegant dame, som stillede mange spørgsmål, som viste, at hun var velorienteret, samtidig med at hun tog sig tid til at snakke med nogle af de mange børn, der var til stede. Det var første gang jeg så hende live.
Det fremgår vist tydeligt, at jeg ikke er republikaner!