Her er jeg med

søndag den 27. februar 2011

Endnu en fødselsdag.

Fantastisk, at vores mellemste barnebarn nu er fyldt 2 år, og at det yngste snart skal i vuggestue.
Igen må man undre sig over, hvor tiden bliver af.
Jeg var så heldig, at jeg kunne være med til at fejre fødselsdagsbarnet på selve dagen og igen i går, hvor vi var ca. 20 til at synge fødselsdagssang, råbe hurraaaah og tillykke. Det lille pus blev helt benovet og ganske genert.
Genert var hun på ingen måder, da alle og enhver troppede op med gaver. Hun havde vænnet sig til at få papiret af i en fart, ellers var en eller anden bedstemor, bedstefar, onkel eller tante behjælpelig, så hun hurtigt kunne finde ind til det vigtigste. Der er beskæftigelse til mange timer i gaverne, må man sige: Steinerdukker, Duplo dukkehus, Barpapa-ting, puslespil, mere Duplo osv.
Alle blev serviceret med brunch og efterfølgende hjemmelavede lagkager og kagekone.
Ingen gik sultne fra bordet. Vi kunne nøjes med et stykke rugbrød til aftensmad, da vi kom hjem fra fødselsdagen.

Faktisk har jeg boet 2 dage på Østerbro, og det bekom mig vel. Alting lige rundt om hjørnet. Herhjemme skal jeg jo med bus bare for at købe det mest basale.

I forgårs fik jeg lov at overtage putteseancen, som foregår på en ganske bestemt måde, men tilsyneladende var den lille Øgle godt tilfreds med, at jeg var stand-in den aften. Det var SÅ hyggeligt.

torsdag den 24. februar 2011

ISTID

For nylig har jeg opdaget en rigtig god is. (Ja, jeg er ikke så hurtig, jeg ved det godt!)
Den hedder Limone di Sicilia og er håndlavet italiensk is med saft af pressede citroner fra Sicilien. Uhmmmm, siger jeg bare. Jeg tror, at jeg kunne spise litervis af denne skønne is. Man føler sig hensat til sol og sommer, og det kan være tiltrængt i denne vinterkulde. Her har ordet "istid" lige fået en anden betydning.Og er det ikke altid ISTID?

Hvor køber man så denne fantastiske citronis ? Såmænd i Rema! De har selvfølgelig også is med andre frugter og med chokolade, men indtil videre har jeg ikke følt mig fristet af dem.
Velbekomme.

søndag den 20. februar 2011

Den gode dreng


For nylig besøgte vi min svigermor. Hun er en frisk dame på 81 år og ikke som folk er flest. Som journalist og tidligere modeskribent har hun fortsat fingeren på pulsen.
Hun har desuden mod og mandshjerte til at sige præcist, hvad hun mener uden smålig skelen til den ene og den andens følelser. En ældre dames privilegium! Vi hyggede os gevaldigt, da hun samtidig er meget fornøjelig at være sammen med. Da vi skulle til at gå, skulle vi have gaver. Min mand fik ovenstående kop fra hendes raritetskabinet, og jeg fik et par korte, sorte skindstøvler, helt nye og i den rette størrelse. Skønt!
Husbonden og jeg har spekuleret meget på, om koppen var ærligt, kærligt og/eller ironisk ment? Jeg er dog kommet til den overbevisning, at gaven først og fremmest var kærlig ment.

torsdag den 3. februar 2011

Det forsømte "forår" !

De sidste par dage skulle vi have været til Sverige, da Husbonden har ferie. Vi havde bestemt at tage en tur over Sundet og nyde et par dage væk fra de hjemlige kødgryder.

Hvem blev så lige syg denne gang? Herren i huset! Som i parentes bemærket altid bliver syg, når han har ferie og ellers aldrig.
Så nu hygger vi os herhjemme, så godt det kan lade sig gøre. Og Sverigesturen skal vi nok få indhentet på et senere tidspunkt.

En romtoddy, en kop varm suppe, et glas rødvin, ild i brændeovnen, Panodiler, cola, hostemedicin og en god film kan gøre underværker.

onsdag den 2. februar 2011

Og så kom Kjørmes-Knud!

Det blev så den 2. februar: Kyndelmisse, eller Kjørmes-Knud, som dagen også bliver kaldt. Angiveligt den koldeste dag i året, så beware!

Der er knyttet mange traditioner og varsler til dagen. Kyndelmisse betyder iøvrigt lysmesse, så man kan passende holde en lysfest i dagens anledning. Kyndelmisse markerer, at halvdelen af vinteren er gået. Halvdelen!!! Og jeg som gik her og håbede på, at nu må det da snart blive forår. På med vanten!
Jeg synes faktisk godt, at det må blive forår NU!
Vejret den 2. februar fortæller om, hvordan vejret vil blive i den kommende tid. Desuden skal man spise kraftig suppe og flæsk for at holde sulten fra døren og piske frugttræerne med et ris for at garantere en god høst.
Ak ja, sådan er der så meget.
Men kun halvdelen! Hvis man nu begynder at regne efter, så vil vi sådan ca. være nået hen til maj, inden vinteren har sluppet sit tag.
Hvis så den næste vinter begynder til november igen 2011, så har vi fra maj til november til at dække de andre 3 årstider = 6 måneder.
Er vi på vej mod en ny istid?
God vinter!
Nu vil jeg tænde lys og tage mig en kop styrkende te for at jage de dystre tanker på flugt!